Εξάρθρωση της ωμοπλάτης για τον Λάζαρο Χαριτωνίδη…

2015-08-13 17:18

Απίστευτη η ατυχία του αφού θα μείνει σχεδόν ένα μήνα εκτός !!!

Η φάση του τραυματισμού του Χαριτωνίδη...Χωρίς  άλλη καθυστέρηση και με την  συνοδεία του Σάκη Πάσχου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Δράμας όπου οι σχετικές εξετάσεις που του έγιναν έδειξαν εξάρθρωση της ωμοπλάτης, γεγονός που μεταφράζεται σε ένα μήνα αποχή από τις προπονήσεις καθώς απαιτεί προσεκτική αποκατάσταση.  

Για κάθε ενδεχόμενο και προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εικόνα του προβλήματος ο ποδοσφαιριστής θα μεταβεί το πρωί της Δευτέρας στην Θεσσαλονίκη για να κάνει μια μαγνητική τομογραφία και ακολούθως να τον εξετάσει ορθοπεδικός και να του δοθεί μια συγκεκριμένη και αποτελεσματική θεραπεία.

Το ευχάριστο στην περίπτωση είναι ότι αρκετές ώρες μετά το παιχνίδι, υπάρχει υποχώρηση των πόνων και μια μικρή ευκολία στις κινήσεις που παραπέμπει σε μια σχετικά μικρή ζημιά η οποία θα μπορούσε να αποθεραπευτεί συντομότερα, εφόσον αντιμετωπιστεί σωστά.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια σημαντική απώλεια, τουλάχιστον για το διάστημα της προετοιμασίας της ομάδας. Ωστόσο η εμπειρία του κεντρικού αμυντικού των «μαυραετών» επιβεβαιώνει την άμεση προσαρμογή που μπορεί να έχει μέσα στην ομάδα, ακόμη και στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Νέο φιλικό σήμερα

Με ένα ακόμη φιλικό θα συνεχιστεί η δοκιμασία της αγωνιστικής κατάστασης  των παικτών της Δόξας καθώς σήμερα το απόγευμα στις 6.30 θα αντιμετωπίσει στην Πετρούσα την ομώνυμη ομάδα. Ο Ανδρέας Παντζιαράς μετά την χθεσινή μέτρια εμφάνιση κάποιων από τους νεαρούς παίκτες του, θα τους δώσει σήμερα μια νέα ευκαιρία να δείξουν τα θετικά τους στοιχεία.παιχνίδι δεν αγωνιστήκαν ο Σιάμπος για να ξεκουραστεί, ο Κυριακίδης που βρίσκεται σε στάδιο ταχείας επανένταξης στην ομάδα όπως και ο Κυσσίδης ενώ επέστρεψε από την διήμερη άδεια που ζήτησε για σοβαρό οικογενειακό θέμα ο Χαριτίδης που λογικά θα παίξει μαζί με όσους είχαν χθες λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Παγκάκης αφού ο Καράδαης έπαιξε 90 λεπτά με τον Ηρακλή και ο Μένκα το ίδιο με τον Αχαρναϊκό.

Δεν απέδωσε το 3-5-2

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, χθες ο Παντζιαράς δοκίμασε να παίξει ένα σύστημα 3-5-2, που δούλεψε στις τελευταίες προπονήσεις, όπου η αμυντική διάταξη είναι τα τρία στόπερ. Έτσι χθες ξεκίνησε με Χαριτωνίδη Βραμέντζαλη και Γκαρακλίδη ωστόσο όμως το πλάνο αυτό δεν πήγε καλά. Με την έξοδο του Χαριτωνίδη, ο τεχνικός της Δόξας, στο δεκάλεπτο,  άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-4-2 γυρίζοντας πίσω τους δύο ακραίους αμυντικούς, περνώντας παράλληλα τον νεοεισελθόντα Μπάμπουρα στην μεσαία γραμμή. Ωστόσο το πρώτο γκολ των αντιπάλων ακολούθησε την κίνηση του, στην αμέσως επόμενη επίθεση των φιλοξενούμενων.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η ομάδα ισορρόπησε την απόδοση της. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι το δεύτερο γκολ του Αχαρναϊκού, όπου από εκεί και πέρα οι νεαροί παίκτες που πέρασαν στο παιχνίδι έδειξαν ουσιαστικά να πετούν λευκή πετσέτα στον αντίπαλο παρουσιάζοντας ένα αποκαρδιωτικό θέαμα.

Αυτό που μένει σαν ουσία από μια αναμέτρηση με έναν ακόμη αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας με αρκετούς πολύ ποιοτικούς παίκτες  στην σύνθεση του, είναι η αγωνιστική παρουσία των παικτών και η επίδοση τους κάτω από συνθήκες έντονης πίεσης.

Το ευχάριστο είναι ότι τα περισσότερα μεταγραφικά αποκτήματα είναι σε πολύ καλά επίπεδα απόδοσης κάτι που δείχνει επιτυχία στις κινήσεις ενίσχυσης. Από εκεί και πέρα ήδη κάποιοι παίκτες δείχνουν να παίρνουν το πρόκριμα για την αρχική ενδεκάδα πιστοποιώντας με την απόδοση τους ότι μπορούν να αντέξουν το βάρος της φανέλας. Φυσικά όλα τα επίπεδα παραμένουν ανοιχτά για τον καθένα που θέλει με σοβαρότητα και  δουλειά να διεκδικήσει την θέση του στην ενδεκάδα.

Πάντως κάποια πρώτα ασφαλή συμπεράσματα θα είναι σε θέση να βγουν μετά και το σημερινό φιλικό.