Ικανοποίηση και δείγματα καλής προοπτικής από την νίκη στην πρεμιέρα

2015-09-30 13:33

Μπορείτε να γράψετε εδώ ... Δύναμη της Δόξας ο κόσμος της ομάδας

 

Με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς κάποια βαθμολογική απώλεια, η Δόξα ξεπέρασε τον σκόπελο της πρεμιέρας και δεν της έτυχε να είναι το παραδοσιακό …θύμα της πρώτης αγωνιστικής, όπου κάποια αποτελέσματα-έκπληξη είναι θεσμός εδώ και αρκετά χρόνια.

Η δραμινή ομάδα ευτύχησε να φύγει χωρίς την «ζημιά» από μία έδρα που θα δυσκολέψει πολλούς αντιπάλους. Μέσα στο εθνικό στάδιο των Αμπελοκήπων, οι παίκτες της από την μία είχαν την στήριξη του κόσμου τους που πραγματικά είχε δημιουργήσει μια αξιοζήλευτη ατμόσφαιρα και από την άλλη είχαν ν’ αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο που απαιτούσε μεγάλη προσοχή. Παράλληλα έπρεπε να μην αφήσουν τον «κακό» τους εαυτό να κυριαρχήσει στην αγωνιστική τους εικόνα, κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να συμβεί σε μια πρεμιέρα πρωταθλήματος, ειδικά όταν έχει προαναγγελθεί ο στόχος του πρωταθλητισμού που  επιφέρει περίσσιο άγχος.

Τελικά όλα πήγαν καλά, στο μέτρο που χρειαζόταν για να μπει η δραμινή ομάδα με το δεξί στην φετινή διοργάνωση.

Μια πρώτη ανάγνωση των όσων παρουσίασε σε αυτό το πρώτο της αγωνιστικό ενενηντάλεπτο, αφήνει να βγουν αρκετά ενθαρρυντικά συμπεράσματα.

Ο Καράδαης όπου χρειάστηκε έδωσε το παρών με αποκορύφωμα την υπέρμετρα θεαματική επέμβαση στην διπλή απόκρουση που έκανε στο τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου. Η αμυντική διάταξη κράτησε καλά το αντίπαλο μακριά από την περιοχή και στις εξαιρέσεις έδειξε ψυχραιμία. Από την στιγμή που η ομάδα δεν δέχθηκε γκολ αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι το πρόσημο της είναι θετικό. Πολύ καλή εμφάνιση από τους δύο πλάγιους Ρεβυθόπουλο και Λάσπατζη ενώ τα στόπερ Γκαρακλίδης και Χαριτωνίδης (έπαιζε με αντίθετο πόδι) αν και δεν απόφυγαν κάποια λάθη, ωστόσο «καθάρισαν» πολλές φάσεις.

Στο κέντρο ο Στόικος ήταν το βαρόμετρο και σίγουρα σε καλύτερη μέρα από τον Ντουτσαρίδη. Έκανε όλη τη δουλειά που χρειάστηκε για να υπάρχει κατοχή μπάλας και προώθηση της μπροστά. Το καταλυτικό σημεία της αναμέτρησης ήταν στο διάστημα 67΄- 68’. Ο Υφαντίδης πέρασε τον Κραγιόπουλο στην θέση του Ζιγγιρίδη που κουράστηκε και ο Παντζιαράς απάντησε άμεσα με την είσοδο του Κανετίδη στην θέση του Ντουτσαρίδη. Αποτέλεσμα ήταν στο υπόλοιπο του παιχνιδιού η Δόξα να έχει τον έλεγχο στο κέντρο και που μόλις είχαν χάσει οι γηπεδούχοι. Έτσι οι φιλοξενούμενοι που είχαν πλέον επιβάλλει τον ρυθμό τους έφτασαν πιο κοντά στο γκολ και στην νίκη. Το δίδυμο Στόικου- Κανετίδη έφερε την ανατροπή του σκηνικού σε αντίθεση με τις αντίπαλες αλλαγές που συνολικά δεν βοήθησαν.

Μπροστά, το μεγάλο κέρδος της Δόξας είναι ότι πλέον διαθέτει έναν πλάγιο επιθετικό , τον Ντος Σάντος, ο οποίος με το παιχνίδι του της δίνει ταχύτητα και  διεισδυτικότητα προς την αντίπαλη περιοχή. Μαζί με τον Διαμαντίδη και τον Γαϊδαρτζή έκαναν αρκετά επιθετικά τρίγωνα στην δεξιά πλευρά και στον άξονα. Από την άλλη πλευρά ο Κυριακίδης πήρε πρωτοβουλίες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου στο οποίο είχε ένα εντυπωσιακό μπάσιμο, όπου όμως δεν τον βοήθησε η τύχη στις προσπάθειες του. Ο Δούμπλατζης στο τέταρτο που αγωνίστηκε έδειξε ότι είναι μια πολύ καλή λύση για την κορυφή της επίθεσης ή για επιθετική δυάδα ενώ ο Μπάμπουρας έκανε αυτό που έπρεπε όταν μπήκε για να δυναμώσει την μεσαία γραμμή της ομάδας.

Με το κέντρο να στηρίζει, η επίθεση δούλεψε και δημιούργησε, έχοντας την άμυνα να κρατάει σε απόσταση τους αντίπαλους επιθετικούς. Αυτή ήταν η συνταγή της Δόξας στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος.

Μια συνταγή που μπορεί να μην ικανοποίησε σε απόλυτο βαθμό, άλλωστε αναφερόμαστε σε αγώνα πρεμιέρας πρωταθλήματος, έδωσε όμως πρώτα από όλα την νίκη και τους τρεις πόντους και  στην συνέχεια την υπόσχεση ότι αύτη η ομάδα είναι σε καλό δρόμο σε ότι αφορά την δουλειά που γίνεται και τις προοπτικές που μπορεί να έχει στην διάρκεια του νέου μαραθωνίου.

Δύναμη της ομάδας ο κόσμος της

 Η παρουσία σε αριθμό και  παλμό που είχαν οι  δραμινοί φίλαθλοι στην κερκίδα του σταδίου των Αμπελοκήπων, πιστοποιεί ότι η προσπάθεια που γίνεται από διοίκηση παίκτες και προπονητή έχει αφήσει θετικό αντίκτυπο και την ανάλογη ανταπόκριση. Σαν ανταπόδοση, η διοικούσα επιτροπή έδωσε στην δημοσιότητα την σχετική ευχαριστήρια ανακοίνωση:

                «Η Διοικούσα Επιτροπή του Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ευχαριστεί θερμά τους 300 και πλέον φιλάθλους της ομάδας μας, από τη Δράμα αλλά και τη Θεσσαλονίκη, για την μεγαλειώδη παρουσία τους στον αγώνα με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων»

Χωρίς ρεπό

Το αυριανό παιχνίδι του κυπέλλου με τον Πανδραμαϊκό ήταν η αιτία που χάθηκε το ρεπό της εβδομάδας για τους παίκτες της Δόξας πριν την κυριακάτικη εντός έδρας αναμέτρηση με το Αγιονέρι. Χαλάρωμα την Δευτέρα και κάπως λιγότερο χαλαρό πρόγραμμα για την προπόνηση της Τρίτης. Παράλληλα, στον απόηχο της νίκης ήταν η ομιλία Παντζιαρά στους παίκτες του: «Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση σας, όμως η επιτυχία αυτή είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Αυτό απαιτεί ο σωστός χειρισμός της νίκης για να έχει την αξία που πρέπει. Μην ξεχνάτε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να δίνουμε χαρά στον κόσμο μας για να μπορούμε να του ζητάμε να είναι στο πλευρό μας. Εξίσου σημαντικό είναι ότι πρέπει από νωρίς να πάρουμε θέση οδηγού στο πρωτάθλημα για να μπορούμε να είμαστε κοντά στον στόχο  μας».

Κύπελλο με τον Πανδραμαϊκό

Κάποτε ήταν το μεγάλο ντέρμπι του νομού, σήμερα όμως η δυναμική των δύο ομάδων δεν μπορεί να εξασφαλίσει την αναγγελία ενός ντέρμπι από τα παλιά. Ωστόσο δεν παύει να έχει το δικό του ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η Δόξα θέλει να προσθέσει το τρόπαιο του φετινού θεσμού του κυπέλλου στο μουσείο της ενώ από την άλλη πλευρά και για τον Πανδραμαϊκό είναι μια καλή ευκαιρία για μια τόνωση του γοήτρου ενός συλλόγου που χρόνια πριν ζούσε σε εποχές μεγάλης αίγλης.

Για τον Παντζιαρά είναι ένα παιχνίδι σαν τα άλλα -σημαντικό- με την μοναδική διαφορά ότι ίσως δώσει χρόνο σε παίκτες που εξακολουθούν να ζητούν το δικαίωμα τους για συμμετοχή στο αρχικό σχήμα της ομάδας.

Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο της Νέας Κρώμνης και στην αποστολή ο τεχνικός της Δόξας δεν συμπεριέλαβε τους Καράδαη, Λάσπατζη, Κυριακίδη, Στόικο, Ντος Σαντος και Γαϊδαρτζή καθώς στην θέση τους μπήκαν οι Παγκάκης, Πετρόπουλος, Κελεσίδης, Τσιάρας, Κυσσίδης και Τουνγκελίδης.

Δωρεάν 125 εισιτήρια διαρκείας!!!

Μέσα σε ελάχιστες ώρες από την στιγμή που του διαβιβάστηκε το σχετικό αίτημα, ο Μιχάλης Μποδούρογλου ανταποκρίθηκε και ενίσχυσε το ταμείο του συλλόγου, προσφέροντας στους αναξιοπαθούντες φιλάθλους της Δόξας 125 εισιτήρια διάρκειας !!!

Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει και όλα συνοψίζονται μέσα στην ανακοίνωση για το θέμα της διοικούσας επιτροπής:

         «Η Διοικούσα Επιτροπή του Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ανακοινώνει ότι ο κ. Μποδούρογλου προσφέρει στους φιλάθλους της ομάδας μας 125 εισιτήρια διαρκείας για τις Θύρες Α και Γ, τα οποία θα διατεθούν σε άνεργους συμπολίτες μας.

Γι’  αυτό και τον ευχαριστεί θερμά για την κίνησή του αυτή, η οποία αναδεικνύει τόσο την αγάπη του κ. Μποδούρογλου προς την ομάδα της Δόξας όσο και το αμέριστο ενδιαφέρον του για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και την πόλη της Δράμας γενικότερα.

Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της ομάδας (Γούναρη 3), από τις  10.30 έως και 13.30 και κάθε μέρα μέχρι εξαντλήσεως των 125 καρτών. Ο κάθε δικαιούχος δικαιούται ένα (1) εισιτήριο διαρκείας και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.  Οι δικαιούχοι παρακαλούνται να έχουν μαζί τους:                                   

α) ενεργή κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ (πρωτότυπο και 1 φωτοτυπία)                                                                                                                

β) την αστυνομική τους ταυτότητα (και σε φωτοτυπία).                                                                     

Τα εισιτήρια θα παραλαμβάνονται αποκλειστικά αυτοπροσώπως».