Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 1-4

2015-08-30 12:45

Με μια άνετη νίκη που συνοδεύτηκε με ένα αρκετά ευρύ σκορ, συνέχισε τις δοκιμές των φιλικών αναμετρήσεων η Δόξα.

 

Το τελικό 4-1 δίνει σε ένα μεγάλο ποσοστό την εικόνα του αγώνα, όπου το βασικό χαρακτηριστικό ήταν η διαφορά ποιότητας των δύο αντιπάλων.

Οι παίκτες του Ανδρέα Παντζιαρά, παρότι ήταν σαφέστατα ανώτεροι ποιοτικά των αντιπάλων τους, δεν έδειξαν κάτι το εξαιρετικό στην απόδοση τους, ωστόσο αυτή η διαφορά που είχαν ήταν αρκετή για να τους προσφέρει μια άνετη επικράτηση στην διεκδίκηση της νίκης. Η κούραση όμως ήταν απόλυτα εμφανής για μία ακόμη φορά και επηρέασε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες τους.

Η ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε ο Παντζιαράς είχε και πάλι αρκετές αναγκαστικές αλλαγές πέρα από αυτές που επέβαλλαν τα πλάνα του, αφού για παράδειγμα ο Βαγγέλης Παγκάκης πήρε το δικό του ενενηντάλεπτο συμμετοχής έχοντας τους Καράδαη και Μένκα παρόντες δίπλα του, στον πάγκο, σε μια ουσιαστικά τυπική παρουσία.

Στην αμυντική διάταξη ο Βραμέντζαλης με τον Γκαρακλίδη ήταν στο κέντρο με τον Λάσπατζη και τον Ρεβυθόπουλο στις δύο άκρες να πάνε καλά και να έχουν αρκετά ανεβάσματα.  Στην άκρη του γηπέδου παρακολουθούσε ο Σιάμπος που βρίσκεται εκτός αγωνιστικής πραγματικότητας από την αρθροσκόπηση έχοντας δίπλα του τον Περσίδη ενώ από τους επιθετικούς ο Σάντος παρακολουθούσε και αυτός τον Χαριτίδη με τον Κουμπρόγλου να παίζουν στις πλευρές και τον Διαμαντίδη σαν δεκάρι να οργανώνει με τον Δημήτρη Γαϊδαρτζή στην κορυφή.

Αυτή η σύνθεση χωρίς να μπορεί να ξεφύγει από το φάσμα της κούρασης έδειξε τα θετικά σημεία που αναζητούσε να δει ο προπονητής. Δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο αμυντικά και επιθετικά απέναντι σε μια αρκετά κλειστή άμυνα είχε συγκομιδή δύο τερμάτων με τον Χαριτίδη. Το πρώτο προήλθε από έναν καλό επιθετικό συνδυασμό στο 24’ και το δεύτερο με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή στο 40’.  Είχε ακόμη, πέρα από μερικές προσπάθειες με καλές προϋποθέσεις για γκολ, δύο δοκάρια. Το πρώτο με μακρινό σουτ του Κανετίδη στο 26’ και το δεύτερο με κεφαλιά του Γαϊδαρτζή στο 31’.

Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Βασιλειάδης ολοκλήρωσε την πέμπτη εβδομάδα προετοιμασίας και φυσικά και η δική του ομάδα πέρα από την ζέστη είχε να αντιμετωπίσει την κούραση των προπονήσεων. Ωστόσο το μεγάλο αγκάθι στην εικόνα του ήταν η πολύ μέτρια μεσοεπιθετική λειτουργία. Κάποιες απουσίες ήταν μια δικαιολογία ωστόσο είναι ολοφάνερη η ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας του. Αμυντικά η λειτουργία του ήταν καλή όμως από εκεί και πέρα υπήρχε σημαντικό πρόβλημα καθώς ο Παγκάκης δεν ένιωσε την παραμικρή απειλή και ουσιαστικά ήταν θεατής σε ένα παιχνίδι που για μεγάλο διάστημα παίχτηκε στα δύο τρίτα του γηπέδου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές έκαναν τις καθιερωμένες αλλαγές που αλλοίωσαν όπως είναι αναμενόμενο την εικόνα του παιχνιδιού. Η Δόξα πέτυχε άλλα δύο γκολ. Το πρώτο ήταν μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Νίκου Γκαϊδατζή στο 79’ και ένα εξίσου καλό τελείωμα του νεαρού Πετρόπουλου στο 84’ ενώ υπήρξε και ένα τρίτο δοκάρι με σουτ του Διαμαντίδη.

Η ομάδα του Αγίου Αθανασίου στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο δημιουργική χωρίς όμως και πάλι να καταγράψει κάποια καλή περίπτωση για γκολ. Ωστόσο στο τέταρτο «στημένο» που κέρδισε έξω από την περιοχή του Παγκάκη, το μετέτρεψε σε γκολ με απ’ ευθείας εκτέλεση ο Νίκος Παπαδόπουλος ακριβώς στην εκπνοή του αγώνα, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής.

-Νέο πρόσωπο στην σύνθεση της Δόξας ήταν ο 17χρονος στόπερ Μίτρε που προωθήθηκε από την ομάδα του Καστρινού για να δοκιμαστεί και άφησε καλές εντυπώσεις.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γεωργιτσόπουλος / Τσακίρης-Κουβαλάκης

Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Βασιλειάδης) Ιωσηφίδης Περτλίδης Σκάρογλου Γρηγοριάδης Αποστολίδης Δεληκωστίδης Κουνσούλια Τσαμπλάς Παναγιώτου Καμπούρογλου Δημητριάδης

ΠΑΓΚΟΣ : Εξουζίδης Παπαδόπουλος Τουματζίδης Ξανθόπουλος Κουμουρτζής Μουρζίδης Αχυρίδης

ΔΟΞΑ (Παντζιαράς) Παγκάκης Βραμέντζαλης Γκαρακλίδης Λάσπατζης Ρεβυθόπουλος Στόικος Διαμαντίδης Κανετίδης Γαϊδαρτζής Κουμπρόγλου Χαριτωνίδης

ΠΑΓΚΟΣ: Πετρόπουλος Κελεσίδης Τσιάρας Κυριακίδης Κυσσίδης Μπάμπουρας Τουνγκελίδης Γκαϊδατζής Μίτρε