Με δώδεκα φιλικά ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Δόξας που εμπνέει αισιοδοξία για τον φετινό στόχο

2015-09-15 14:16

Πλουραλισμός λύσεων το βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας

 

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των φιλικών της Δόξας με την κυριακάτικη αναμέτρηση κόντρα στην  ΠΑΕ Σέρρες. Παρότι τα αποτελέσματα και η εικόνα, τόσο ανά παιχνίδι όσο και στο σύνολο τους, αφορούν κατά πρώτο και κύριο λόγο τον προπονητή και στην συνέχεια όλους τους υπόλοιπους, σε γενικές γραμμές η συγκομιδή συμπερασμάτων θεωρείται αρκετά ικανοποιητική.

Αν ξεκινήσουμε με το κομμάτι των αποτελεσμάτων, στις δώδεκα αναμετρήσεις που ξεκίνησαν στα τέλη του Ιούλη και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, το σακούλι της Δόξας είχε απ’ όλα. Έπαιξε με αντιπάλους απ’ όλες τις κατηγορίες. Από την σούπερ λίγκα, την φουτμπολ λίγκα, την Γ’ εθνική μέχρι την Α’ της ΕΠΣΔ.

Μια σύντομη καταγραφή αυτών των παιχνιδιών περιλαμβάνει:

  1. ΔΟΞΑ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ    0-1          (31/7)
  2. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΔΟΞΑ      2-5          (5/8)
  3. ΔΟΞΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ              0-0          (9/8)
  4. ΔΟΞΑ-ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ       0-2          (12/8)
  5. ΠΕΤΡΟΥΣΑ –ΔΟΞΑ           0-7          (16/8)
  6. ΕΘΝ. ΑΛΕΞ/ΛΗΣ-ΔΟΞΑ  1-1          (19/8)
  7. ΚΑΛΟΣ ΑΓΡΟΣ-ΔΟΞΑ      0-5          (21/8)
  8. ΔΟΞΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ   2-1          (23/8)
  9. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ-ΔΟΞΑ         0-0          (26/8)
  10. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΔΟΞΑ  1-4          (30/8)
  11. ΧΩΡΙΣΤΗ-ΔΟΞΑ                 0-1          (3/9)
  12. ΔΟΞΑ-ΠΑΕ ΣΕΡΡΕΣ           1-0          (13/9)

Τα αποτελέσματα αυτά δίνουν από μόνα τους μια πρώτη εικόνα, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι η δυναμική που έδωσαν στην ίδια την ομάδα σαν αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα.

Η Δόξα μπαίνει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στο νέο πρωτάθλημα με ένα συγκεκριμένο στόχο, από πολύ νωρίς προκαθορισμένο. Να κάνει πρωταθλητισμό !!!

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα για την δραμινή ομάδα που αναζητά εναγωνίως την επιστροφή της στην δεύτερη κατηγορία.

Η αναχώρηση της από την κατηγορία που βρίσκεται σήμερα και η οποία είναι κατά γενική ομολογία υποτιμητική για την Δόξα, είναι πλέον μονόδρομος!!!

Για τον λόγο αυτό έγιναν οι δώδεκα κινήσεις ενίσχυσης του έμψυχου υλικού που την φέρουν σαφέστατα πιο ενισχυμένη σε σύγκριση με πέρσι. Η διοικούσα επιτροπή του συλλόγου, με βάση τα οικονομικά δεδομένα, κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι και σε συνεργασία με τον προπονητή έκανε τις επιλογές που έγιναν πάντα με στόχο την πορεία πρωταθλητισμού.

Βέβαια, σε κάθε περίπτωση ήταν υποχρεωμένη να κινηθεί κοντά σε μια τέτοια λογική καθώς το απαιτούν οι ανάγκες του φετινού πρωταθλήματος, όπου στους 17 υποβιβάζονται οι μισοί και …«χαίρεται» ο πρώτος!

Φυσικά η Δόξα δεν μπαίνει στην λογική της παραμονής, ωστόσο ποτέ δεν παραβλέπεις, ακόμη και το …αδιανόητο!

Τα στατιστικά των φιλικών είναι κυρίως για όσους αρέσκονται να ασχολούνται με τους αριθμούς. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι η άποψη του προπονητή ο οποίος έχει τον πρώτο λόγο στην τελική εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για την οποία αυτός θα είναι ο πρώτος υπόλογος σε κάθε περίπτωση, καλής ή κακής κατάληξης…

Από την στιγμή που ο Ανδρέας Παντζιαράς δηλώνει ικανοποιημένος με την εικόνα αυτή, αυτό που απομένει είναι να δούμε τα αποτελέσματα της στο …χορτάρι. Εκεί όπου πραγματικά όλοι κρίνονται για την δουλειά τους. Και φυσικά όχι μόνο ο προπονητής αλλά και οι παίκτες στο σύνολο τους. Αυτοί που θα αγωνίζονται στο αρχικό σχήμα για την απόδοση τους, αλλά και οι υπόλοιποι για την αγωνιστική τους ετοιμότητα και για την προσπάθεια τους να διεκδικήσουν την δική τους ευκαιρία. Όλοι θα έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την πορεία που θα διαγράψει η Δόξα σε αυτήν την προσπάθεια επιστροφής της στην δεύτερη κατηγορία.

Λίγο πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο καθένας πρέπει να κορυφώσει την δική του προσπάθεια να σταθεί συνεπής και αγωνιστικά αντάξιος της αποστολής που του έχει ανατεθεί. Η φανέλα της Δόξας είναι πολύ βαριά για όποιον δεν έχει το σθένος να την σηκώσει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της.

ΠΑΕ ΣΕΡΡΕΣ

Το δωδέκατο βήμα προετοιμασίας των «μαυραετών» άφησε κάποιους με αρκετά ερωτηματικά για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας. Ωστόσο θα ήταν εσφαλμένο να μπουν στην λογική των τελικών συμπερασμάτων.

Κόντρα στους Σερραίους, σίγουρα στο πρώτο ημίχρονο, η αγωνιστική εικόνα των παικτών της Δόξας κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Κάποιες αιτιάσεις, όπως η ζέστη και ο κακός αγωνιστικός χώρος, έπαιξαν ως ένα σημείο τον ρόλο τους. Ωστόσο δεν μπορούν να ληφθούν σαν δικαιολογίες για την αγωνιστικότητα κάποιων παικτών και τα πολλά λάθη που έγιναν, σε βαθμό που να κάνουν τον αντίπαλο να παρουσιάζεται σαν μια ιδιαίτερα αξιόμαχη ομάδα.

Η βελτίωση της εικόνας στο δεύτερο ημίχρονο μετά τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο οπωσδήποτε οδηγούν σε πιο ευχάριστα συμπεράσματα για τον δραμινό φίλαθλο. Στις δοκιμές που έκανε την Κυριακή ο Παντζιαράς, έριξε στην μάχη από το ξεκίνημα τους Χαριτωνίδη και Ντουτσαρίδη που επέστρεψαν μετά από ένα μεγάλο διάστημα αγωνιστικής αδράνειας. Η αντικατάσταση τους στο ημίχρονο βελτίωσε τις αδυναμίες που είχε η ομάδα τόσο στον άξονα, σε άμυνα και κέντρο. Βέβαια και οι δύο ανήκουν στα δυνατά χαρτιά της ομάδας και σε λίγες μέρες που θα βρίσκονται σε απόλυτη αγωνιστική ετοιμότητα θα είναι εργαλεία που θα δώσουν σημαντικές λύσεις στα πλάνα του προπονητή.

Το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των παικτών του δυναμικού της ομάδας πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Ο Παντζιαράς έχει πλέον εικόνα για τις δυνατότητες του κάθε ποδοσφαιριστή. Μέσα από αυτή την τακτική φάνηκε η αντοχή αρκετών. Κάποιοι έδειξαν ότι διαθέτουν περισσότερες δυνατότητες από αυτές που φέρονταν να έχουν.  

Από εκεί και πέρα η Δόξα σε αυτά τα φιλικά έδειξε ότι το δυνατό της σημείο είναι η άμυνα. Εκεί διαθέτει τόσο ποιότητα όσο και λύσεις. Πέρα από τα στόπερ όπου δίπλα στην εμπειρία του Γκαρακλίδη και του Χαριτωνίδη, υπάρχει η παρουσία του Βραμέντζαλη που έδειξε πολλά καλά στοιχεία και του Σιάμπου που όταν επιστρέψει θα είναι άλλη μια καλή λύση, υπάρχουν εξίσου καλές λύσεις και στις πλευρές. Ο Λάσπατζης σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε ότι έχει γερά πατήματα ενώ από την άλλη πλευρά ο Ρεβυθόπουλος παιχνίδι με το παιχνίδι ανεβαίνει αγωνιστικά. Μια καλή τριάδα στα άκρα συμπληρώνεται με την παρουσία του Κουμπρόγλου που μπορεί να παίξει άνετα όλη την πλευρά.

Στα χαφ την δύναμη του Ντουτσαρίδη συμπληρώνει η δυναμική του Στόικου και μαζί με τον έταιρο των αρχηγών, τον Κυριακίδη αποτελούν την τριπλέτα του κέντρου. Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της ομάδας είναι ένα βαρόμετρο στο χώρο του κέντρου έχοντας μπροστά του οργανωτή τον έμπειροτατο Διαμαντίδη που είναι ο παίκτης που έλειπε από την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Εξίσου καλές θα είναι μπροστά οι πλευρές με τον Χαριτίδη και τον Ντος Σάντος και σίγουρα στην εικόνα της Δόξας θα προστεθεί φέτος η πλαγιοκόπηση του αντιπάλου που έλειπε πέρσι. Δημιουργικά η Δόξα έχει ακόμη αρκετά περιθώρια βελτίωσης αλλά για το γκολ υπάρχουν στην κορυφή ο Γαϊδαρτζής και ο Δούμπλατζης, σε βαθμό που η ομάδα να μπορεί σε κάποια περίπτωση να παίξει με δύο σέντερ φορ και με μια ακόμη εναλλακτική λύση τον Γκαϊδατζή.

Πέρα όμως από αυτούς, ένα άλλο δυνατό σημείο της φετινής Δόξας είναι το βάθος στον πάγκο που μπορεί να δώσει λύσεις στα σχέδια του προπονητή στην μακρά διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος.

*Η μαγνητική τομογραφία που θα κάνει σήμερα ο Γιάννης Περσίδης θα δώσει την εικόνα του τραύματος του. Ο νεαρός χαφ μπήκε σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και αγωνίστηκε λίγα λεπτά πριν αποχωρήσει πάνω σε φορείο. Ευχής έργο θα είναι να μην έχει κάτι το σοβαρό.

SERRESDOXAPagos SerresD-SERRES 1D-SERRES 2D-SERRES 3D-SERRES 4D-SERRES 5D-SERRES 6D-SERRES 7D-SERRES 8D-SERRES 9D-SERRES 10Siampos DoytsaridisProponitisPersidis

Ravikalis