Μετατέθηκε για την Κυριακή το παιχνίδι με την ΠΑΕ Σέρρες

2015-09-09 19:17

Αύριο η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος

 

Μετατέθηκε για το απόγευμα της Κυριακής το φιλικό της Δόξας με την ΠΑΕ Σέρρες, όπως ονομάζεται ο πρώην Εθνικός Γαζώρου. Αν και αρχικά είχε συμφωνηθεί, μετά από σχετικό αίτημα του προπονητή της Σερραϊκής ομάδας, να γίνει ένα φιλικό το απόγευμα του Σαββάτου, η έναρξη του πρωταθλήματος της ΕΠΣΔ οδήγησε διοικούσα και προπονητή της Δόξας, μετά από νέα συνεννόηση, να μεταθέσουν την ημέρα διεξαγωγής του φιλικού.

Ένα φιλικό, το οποίο εκτός απροόπτου θα είναι το τελευταίο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, που και αυτό …εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει στις 27. Μέχρι το ξεκίνημα του  νέου πρωταθλήματος υπάρχει ο αγώνας με τον Πανδραμαϊκό για το κύπελλο της ΕΠΣΔ που θα γίνει στο μεσοδιάστημα και θα είναι η πρόβα τζενεράλε στις  αγωνιστικές υποχρεώσεις των «μαυραετών».

Ωστόσο και η κυριακάτικη αναμέτρηση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο φιλοξενούμενος αντίπαλος της Δόξας είναι από τον ίδιο όμιλο και προερχόμενος από την δεύτερη κατηγορία, αποτελεί την ομάδα απέναντι στην οποία οι παίκτες της Δόξας θα δοκιμαστούν σε ότι έχει να κάνει με την αγωνιστική τους κατάσταση και ετοιμότητα, ενώ ο Παντζιαράς θα έχει την ευκαιρία να κλείσει τις περισσότερες από τις θέσεις του αρχικού σχήματος της ομάδας για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Επανασπορά στον χλοοτάπητα

Το παιχνίδι με την ΠΑΕ Σέρρες θα είναι το τελευταίο που θα δώσει η Δόξα στο γήπεδο της αφού από την Δευτέρα θα ξεκινήσει επανασπορά στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να τονωθεί η κατάσταση του χλοοτάπητα. Το γήπεδο θα είναι κλειστό για κάθε αγωνιστική εκδήλωση, φυσικά και για προπονήσεις. Σε παράλληλο χρόνο αναμένεται να ξεκινήσει η εγκατάσταση του πλαστικού χλοοτάπητα στο χώρο του βοηθητικού.

Σε άλλη έδρα ο αγώνας του κυπέλλου

Η επανασπορά είναι ο λόγος για τον οποίο και η αναμέτρηση του κυπέλλου με τον Πανδραμαϊκό δεν θα γίνει τελικά στο γήπεδο της Δόξας. Αρχικά η κληρωτίδα έφερε γηπεδούχο την Δόξα, ωστόσο ο κανονισμός δίνει  την δυνατότητα στην ομάδα της κατώτερης κατηγορίας να διεκδικήσει και να πάρει την έδρα της αναμέτρησης. Έτσι έγινε και ο Πανδραμαϊκός είναι ο γηπεδούχος. Οι «κόκκινοι» ζήτησαν αρχικά να γίνει το παιχνίδι στο γήπεδο της Δόξας και το αίτημα σε πρώτη φάση έγινε δεκτό από την διοικούσα επιτροπή των «μαυραετών». Στην συνέχεια όμως η ανάγκη για βελτίωση της κατάστασης του χλοοτάπητα ενόψει πρωταθλήματος οδήγησε στην απόφαση να γίνει επιλογή ενός άλλου γηπέδου για την διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Έτοιμα όλα τα δελτία

Από την πρώτη του μήνα ολοκληρώθηκε η διεκπεραίωση της έκδοσης των νέων δελτίων της ομάδας. Τελευταία εκκρεμότητα ήταν τα δελτία των Μένκα Ρεβυθόπουλου και Σάντος που ήταν επαγγελματίες στο προηγούμενο πρωτάθλημα. Ωστόσο και αυτά είναι πλέον έτοιμα και στα χέρια της διοικούσας επιτροπής.

Επιστροφές παικτών

Στο μεταξύ και σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, την ευκαιρία για μια ικανοποιητική δόση ξεκούρασης είχαν οι παίκτες της Δόξας. Ο Ανδρέας Παντζιαράς μετά την προπόνηση, το πρωί της Κυριακής, έδωσε ρεπό την Δευτέρα και περίμενε τους παίκτες του στο γήπεδο το απόγευμα της Τρίτης.

Τα νέα από το δελτίο των τραυματιών είναι πολύ καλά αφού ο Χαριτωνίδης και ο Ντουτσαρίδης έχουν επιστρέψει στην ενεργό δράση και έχουν μπει κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας. Ο Ντος Σάντος έχει ανεβάσει ρυθμούς και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι και αυτός πανέτοιμος. Τέλος στην τελική φάση της επιστροφής του είναι και ο Σιάμπος που έχει ξεκινήσει το τρέξιμο και το ατομικό πρόγραμμα. Συνεπώς, ο τεχνικός της Δόξας στο διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα έχει την δυνατότητα να κάνει τις τελικές του δοκιμές ώστε να έχει στην διάθεση του ένα απόλυτα αξιόμαχο σύνολο.

Ο ένας στους δύο «πεθαίνει»….

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ ανακοίνωσε τι ισχύει για το επερχόμενο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής - Ανεβαίνουν οι τέσσερεις πρώτοι των τεσσάρων ομίλων και παραμένουν μόνο αυτοί που θα τερματίσουν μέχρι την ένατη θέση. ΟΙ ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ !!!

Ωστόσο είναι πλέον ξεκάθαρο από την αρχή το τι περιμένει τον κάθε μονομάχο στην φετινή μάχη που για τους μισούς αφορά την άνοδο, καθώς έτσι όπως έχει η κατάσταση για να παραμένεις πρέπει να ξεκινήσεις με προδιαγραφές πρωταθλητισμού και τους άλλους μισούς την επιβίωση μέσα από την παραμονή στην κατηγορία.

Πριν από λίγο η επιτροπή έκτακτων θεμάτων της ΕΠΟ ανακοίνωσε τις εξής αποφάσεις σχετικά με το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, περιόδου 2015-2016.

1. Από τη Γ΄ Εθνική κατηγορία θα προβιβαστούν στη Β΄ Εθνική κατηγορία, μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και την τελική επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων οι πρωταθλήτριες ομάδες των τεσσάρων ομίλων (μία από κάθε όμιλο). Σύνολο: τέσσερις (4) ομάδες.

Στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας για την περίοδο 2016/2017 θα παραμείνουν, σε κάθε όμιλο, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 2η έως και την 9η. Οι υπόλοιπες ομάδες κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν στα πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. που ανήκουν.

Από τα πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. θα προβιβαστούν στη Γ΄ Εθνική (για την περίοδο 2016/2017) είκοσι οχτώ (28) ομάδες, δηλαδή οι δύο (2) πρώτες ομάδες από κάθε ένα από τους δεκατέσσερις (14) ομίλους που συγκροτούνται.

2. Το πρωτάθλημα της περιόδου 2015/2016 θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου 2015 και θα λήξει (και για τους τέσσερις ομίλους) στις 30 Απριλίου 2016. Το πρωτάθλημα θα διεξάγεται Σάββατο και Κυριακή αλλά θα έχει τέσσερις (4) εμβόλιμες αγωνιστικές μέρες στο πρόγραμμα του 1ου και 2ου ομίλου τις Τετάρτες 14.10.2015, 04.11.2015, 25.11.2015 και 16.12.2015.

3. Στο πρωτάθλημα μετέχουν συνολικά εξήντα πέντε (65) ομάδες. Οι όμιλοι θα καταρτιστούν, όπως και στις προηγούμενες περιόδους, με γεωγραφικά, κατά βάση, κριτήρια για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των ομάδων. Οι όμιλοι θα είναι τέσσερις (4) και θα αποτελούνται ο 1ος και ο 2ος από δεκαεφτά (17) ομάδες, ο 3ος από δεκαπέντε (15) ομάδες και ο 4ος από δεκαέξι (16) ομάδες.

Στον πρώτο όμιλο, τον όμιλο της Δόξας, θα περάσουν φέτος από τον δεύτερο οι δύο ομάδες της ΕΠΣ Κοζάνης, συνεπώς θα συμμετέχουν οι:

1. Ε.Π.Σ. ΕΒΡΟΥ – Έβρος Σουφλίου Α.Σ.

2. Ε.Π.Σ. ΕΒΡΟΥ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης Μ.Γ.Σ.

3. Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ - Νέστος Χρυσούπολης Α.Σ.

4. Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ - Βυζάντιο Κοκκινοχώματος Γ.Σ.

5. Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ - Καβάλα Α.Ο.

6. Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ – Δόξα Δράμας Γ.Σ.

7. Ε.Π.Σ. ΣΕΡΡΩΝ - Εθνικός Γαζώρου Μ.Γ.Σ.

8. Ε.Π.Σ. ΚΙΛΚΙΣ – Εθνικός Ν. Αγιονερίου Α.Ο.

9. Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Απόλλων Καλαμαριάς Μ.Γ.Σ.

10. Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Καμπανιακός Μ.Φ.Α.Ο.

11. Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Ηρακλής Αμπελοκήπων Α.Σ.

12. Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – Άρης Θεσσαλονίκης Α.Σ.

13. Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Λαγκαδά Α.Π.Ε.

14. Ε.Π.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ - Θύελλα Φιλώτα Μ.Σ.Ε.Σ.

15. Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ - Απόλλων 1960 Α.Σ.

16. Ε.Π.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ – Κοζάνη Φ.Σ.

17. Ε.Π.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ - Εορδαϊκός 2007 Α.Σ.