Μια ημέρα προετοιμασίας των παικτών της Δόξας

2015-08-08 20:06

Φωτορεπορτάζ από το χτίσιμο της φετινής προσπάθειας για πρωταθλητισμό

 

Δεκαεννέα μέρες προετοιμασίας με 32 προπονήσεις μετράει μέχρι στιγμής η φετινή Δόξα. Αριθμός εξαιρετικά ικανοποιητικός για μια ομάδα που έχει βάλει σαν κεντρικό της στόχο τον πρωταθλητισμό. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτή η προετοιμασία ξεκίνησε με τον προπονητή Ανδρέα Παντζιαρά να έχει στην διάθεση του το σύνολο του έμψυχου υλικού της ομάδας και τις προϋποθέσεις να δουλεύει κάτω από τις καλύτερες συνθήκες που θα μπορούσε να έχει με βάση τα δεδομένα του συλλόγου, κατά βάση τα οικονομικά.

Η SportDrama.gr παρακολούθησε μια ημέρα προετοιμασίας, την χθεσινή, από το ξεκίνημα της, νωρίς το πρωί, μέχρι την ολοκλήρωση της και σας την παρουσιάζει σε ένα photoplay, προσπαθώντας να αποτυπώσει την καθημερινότητα των 26 παικτών και των προπονητών που με την στήριξη της διοικούσας επιτροπής ετοιμάζουν την ομάδα που θα οδηγήσει τον σύλλογο στην άνοδο στην δεύτερη κατηγορία.

Pantziaras

-Το πρόγραμμα της πρωινής προπόνησης είναι πολύ επίπονο. Η πρωινή δροσιά είναι ένας καλός σύμμαχος στην δουλειά και στην καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών. Ωστόσο οι διαθέσεις του Παντζιαρά, που σε καθημερινή βάση βρίσκεται στο γήπεδο δύο ώρες νωρίτερα,  είναι αρκετά επιθετικές για όποιον δεν συμμορφώνεται απόλυτα στο πλάνο του.

-Ασκήσεις τρέξιμο και άφθονος ιδρώτας απ όλους.

Doa Santos Siampos

Pantziaras odigiesSiampos-Το πρόγραμμα έκλεισε με οικογενειακό διπλό. Ήταν η τέταρτη φορά που οι παίκτες έπαιξαν σε ολόκληρο το γήπεδο (συμπεριλαμβάνονται και τα δύο φιλικά) με τον τεχνικό της Δόξας να παρακολουθεί από μέσα τις επιδώσεις των παικτών του.

Pagakis

Οι δύο τερματοφύλακες έπαιζαν στο διπλό και οι άλλοι δύο έτρεχαν έξω από την πλάγια γραμμή. Ο Παγκάκης μαζί με τον νεαρό Μπόσκο από τον «Καστρινό». Η Δόξα «Αντ. Καστρινός» είναι πλέον ο προθάλαμος της Δόξας και ο τερματοφύλακας του, όπως και άλλοι ποδοσφαιριστές δουλεύουν με την μεγάλη ομάδα.

Tselebis Theodoridis

Ο βοηθός του Παντζιαρά, Ανέστης Τσελεμπής παρακολουθεί το διπλό μαζί με τον προπονητή των τερματοφυλάκων Σάββα Θεοδωρίδη.

askisi 2askisi 3askisi 4Χθες γράφτηκαν πολλά για τις περίφημες ασκήσεις με τα βάρη σέρνουν οι ποδοσφαιριστές, που έκανε ο Τραϊανός Δέλλας στην ΑΕΚ. Αυτές, όπως και αρκετές άλλες εξίσου πρωτότυπες, γίνονται στην Δόξα από τις πρώτες μέρες.

Revithopoulos Kiriakidis

Ο Χρυσόστομος Ρεβυθόπουλος και ο Σάββας Κυριακίδης ένιωσαν κάποιες μικροενοχλήσεις και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα της ημέρας λίγο νωρίτερα από τους άλλους συμπαίκτες τους. Ωστόσο ήταν εκεί και παρακολουθούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Xaritidis

Το πλέον ενθαρρυντικό στοιχείο στο θέμα των τραυματισμών είναι ότι παρά το αρκετά επίπονο πρόγραμμα δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποιος σοβαρός μυϊκός τραυματισμός. Ότι υπήρξε ήταν προϊόν της κόπωσης και τίποτε περισσότερο!

Pagotherapia

-Οι δεξαμενές με το πάγο είναι το καλύτερο και το πλέον αποτελεσματικό καταπραϋντικό για την κούραση.

Proino 2

-Ο Μίλτος Αθανασιάδης είναι κυριολεκτικά ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές στο γήπεδο της Δόξας. Από συντήρηση μέχρι βαψίματα. Από καθαριότητα και μπουγάδες μέχρι μαγειρική και ετοιμασία του πρωινού που παίρνουν οι παίκτες μετά την πρωινή προπόνηση στο χώρο της εισόδου της θύρας 6. Και ότι δουλειά αφήνει την κάνει ο Μιχάλης Μακράκης. Το ότι η Δόξα έχει έναν αγωνιστικό χώρο  χάρμα ιδέσθαι και ένα χλοοτάπητα που μοιάζει με ένα απέραντο πράσινο χαλί, οφείλεται  στην δική του φροντίδα.

Proino

-Το πρωινό σερβίρεται μέσα στο γήπεδο, στην είσοδο της θύρας 6. Οι παίκτες της ομάδας τελειώνοντας το πρόγραμμα τους παίρνουν το πρώτο γεύμα της ημέρας σαν να ήταν πάνω στο βουνό. Λίγο ο κακός συντονισμός, λίγο η κρίση και όλα πήγαν στα …υποκατάστατα. Ωστόσο και εκεί όλα λειτουργούν αξιοπρεπέστατα και με αποτελέσματα που σε κάθε περίπτωση καλύπτουν τα απαιτούμενα.

Fai

Fai 2Fai 3-Και αφού περάσει το πρωινό έρχεται η ώρα του μεσημεριανού γεύματος. Όλοι μαζί οι παίκτες βρίσκονται στην ταβέρνα του Ηλία Νουσδίλη για να γευματίσουν. Αυτό γίνεται το μεσημέρι και το βράδυ μετά την απογευματινή προπόνηση.

Nousdilis

-Στο χθεσινό μενού το κυρίως πιάτο ήταν χοιρινό με πατάτες και το βράδυ φιλέτο ψαριού. Ωστόσο σε καθημερινή βάση ο Ανδρέας Παντζιαράς επιβλέπει προσωπικά το διατροφολόγιο των παικτών σε συνεργασία με τους υπευθύνους της Ταβέρνας «Νουσδίλης».

faneles

-Οι φανέλες της προπόνησης είναι πλυμένες και καθαρές και περιμένουν τους παίκτες της Δόξας να τις φορέσουν στην επόμενη προπόνηση. Αυτή όμως, τουλάχιστον για χθες, δεν ήταν η απογευματινή. Ο Ανδρέας Παντζιαράς, προς μεγάλη ανακούφιση όλων των παικτών, αποφάσισε να τους δώσει ρεπό για να ξεκουραστούν με την προϋπόθεση να μην πάει κανείς στην θάλασσα για μπάνιο αλλά να μείνει στο σπίτι του.

Λόγω κούρασης κανείς δεν έδειξε να έχει διάθεση για θάλασσα. Άλλωστε ξέρουν ότι τους περιμένει και πάλι μια επίπονη μέρα, όπου θα χρειαστούν δυνάμεις για να συνεχίσουν…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Patima

Μια ημέρα προετοιμασίας των παικτών της Δόξας