Μικρό το πρώτο δείγμα αλλά θετικές οι εντυπώσεις

2015-08-03 14:51

κανοποιημένος ο κόσμος από την εμφάνιση των «μαυραετών»

 Με μια αξιοπρεπέστατη …ήττα απέναντι σε έναν σαφέστατα ποιοτικότερο αντίπαλο ξεκίνησε τις εμφανίσεις της στην νέα αγωνιστική περίοδο η Δόξα.

Απέναντι της είχε μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας όπου δεν φάνηκε ιδιαίτερα έντονα η απόσταση των δύο κατηγοριών που χώριζαν τους δύο αντιπάλους. Το αξιοπρεπέστατο 1-0 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα, απείχε επίσης κατά πολύ από το 4-0 με το οποίο έχασε μερικές μέρες πριν σε φιλικό από τον ίδιο αντίπαλο-στο Βώλακα- η Καβάλα, βασική αντίπαλος της Δόξας στην κούρσα του πρωταθλητισμού.

Ωστόσο δεν είναι το αποτέλεσμα, το σημείο στο οποίο πρέπει να μείνουμε αλλά η συνολική εικόνα της ομάδας σε αυτό το πρώτο δείγμα γραφής των δυνατοτήτων της. Με βασικότερο αντίπαλο την αφόρητη ζέστη του πρώτου ημιχρόνου, οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε αυτό το παιχνίδι, έχοντας μόλις κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες προετοιμασίας στα πόδια τους, παρουσιάστηκαν κοιτώντας τον αντίπαλο στα μάτια.

Οι αδυναμίες τους ήταν αρκετές αλλά τι πιο αναμενόμενο από αυτές;

Εκείνο που έχει περισσότερη σημασία είναι η αγωνιστική εικόνα. Εκεί, ο κόσμος που «διψούσε» να δει …Δόξα, είδε αρκετά καλά στοιχεία. Οι νεοφερμένοι παίκτες έδειξαν ότι θα δώσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο στην εμφάνιση της ομάδας.

 Στο πρώτο ημίχρονο όσοι χρησιμοποιήθηκαν έδειξαν ότι μπορούν να συνθέσουν ένα σύνολο με καλή συνοχή. Ικανοποιητικός ήταν και ο τρόπος ανάπτυξης που φάνταζε αρκετά διαφορετικός από αυτό που είδαν οι φίλαθλοι στην διάρκεια του περασμένου πρωταθλήματος.

Είναι πολύ πρόωρο θα προχωρήσει κάποιος σε συμπεράσματα σχετικά με ατομικές αποδόσεις. Το δείγμα δεν είναι αρκετό για οποιοδήποτε ασφαλές συμπέρασμα. Ωστόσο κάποιες πρώτες γεύσεις σε επίπεδο γραμμών ήταν ορατές.

Κάτω από τα δοκάρια η Δόξα διαθέτει τρεις πολύ καλές επιλογές. Η άμυνα –συνολικά- δείχνει να έχει μια ανάγκη περισσότερης ενίσχυσης στα στόπερ, ειδικά τώρα που το πρόβλημα στο χόνδρο του Νίκου Σιάμπου δείχνει να εμποδίζει τον νεαρό υψηλόσωμο αμυντικό να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, οπότε μια ακόμη επιλογή για τον Παντζιαρά κρίνεται απαραίτητη καθώς το απαιτεί η πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας.

Στην μεσαία γραμμή δεν έλειψαν τα λάθη αλλά ο προσανατολισμός ήταν σαφώς καλύτερος από πριν. Ο Διαμαντίδης έδωσε τις επιθετικές κατευθύνσεις που χρειάζονταν μπροστά όπου τα χαρακτηριστικά ήταν η δύναμη και η παραγωγικότητα, απέναντι σε μια πολύ έμπειρη αντίπαλη αμυντική διάταξη.

Εξίσου ικανοποιητικά ήταν τα πρώτα συμπεράσματα της απόδοσης  των παικτών που  έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο που κατά βάση ήταν οι νεαροί. Από αυτούς ο κόσμος και ο Παντζιαράς είδαν να παίζουν με πολύ διάθεση και πέρα από την ανέπαφη εστία δημιούργησαν και κάποιες καλές επιθετικές προσπάθειες, ενώ άντεξαν χωρίς πολλά προβλήματα στην πίεση που δημιούργησαν οι έμπειροι παίκτες του Πανθρακικού. Ο Μανουέλ Ρόκα μόλις είχε ολοκληρώσει το δεύτερο μέρος της προετοιμασίας και ενόψη πρωταθλήματος κράτησε περισσότερο χρόνο τους βασικούς του παίκτες στο αρχικό του σχήμα.

Χωρίς τέσσερεις το πρώτο τεστάρισμα

Τέσσερεις απουσίες είχε στο πλάνο του για το παιχνίδι ο Ανδρέας Παντζιαράς. Ωστόσο όλες ήταν για καθαρά προληπτικούς λόγους και στόχο είχαν κυρίως την ξεκούραση των παικτών αυτών. Ο Μάρκο Ντος Σάντος είχε εμφανή σημεία κόπωσης τα  οποία συνηθίζονται σε εκρηκτικούς παίκτες όπως ο βραχύσωμος βραζιλιάνος και ο Παντζιαράς αποφάσισε να του δώσει τα περιθώρια να ξεκουραστεί. Δεν αποκλείεται να απουσιάσει και από το παιχνίδι με την Προσοτσάνη προκειμένου να είναι πανέτοιμος για  το φιλικό της Κυριακής με τον Ηρακλή στην Δράμα.Από την θύρα 5 παρακολούθησε το παιχνίδι ο Χαριτίδης καθώς είχε μια απλή ενόχληση στους κοιλιακούς, αποτέλεσμα κόπωσης και προληπτικά δεν αγωνίστηκε. Ένα σφίξιμο που δεν εμπνέει την παραμικρή ανησυχία κράτησε έξω τον Κυριακίδη ενώ τέλος μια ενόχληση στον χόνδρο από αυτές που ταλαιπωρούν από πέρσι τον νεαρό Σιάμπο ήταν η αιτία να τον κρατήσει και αυτόν εκτός. Ωστόσο και οι τέσσερεις στην συνέχεια προπονήθηκαν κανονικά και όπως προαναφέραμε καμιά από τις περιπτώσεις δεν εμπνέει ανησυχία.

Κυριακάτικη ξεκούραση για όλους

Εάν δεν είχε προκύψει το πρόβλημα με τις ημερομηνίες, η Δόξα θα ήταν ήδη στο Βώλακα για το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας της. Τελικά αυτό θα γίνει στο γήπεδο και στην ουσία ξεκινάει από το απόγευμα της Δευτέρας.

 Μια ημέρα ξεκούρασης ήταν αναγκαία για όλους. Το πρωί του Σαββάτου η ομάδα προπονήθηκε κανονικά και ο Παντζιαράς τους άφησε ελεύθερους να ξεκουραστούν και να χαρούν μια βουτιά στην θάλασσα μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας που θα ξεκινήσουν και πάλι τα …δύσκολα.

Προπονείται ο Παπαζούδης

Την πρώτη του παρουσία έδωσε τελικά ο Παπαζούδης στην προπόνηση του Σαββάτου. Ο μεσοαμυντικός των «μαυραετών» δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει νωρίτερα άδεια από το στρατό.  Ωστόσο από την Παρασκευή που ήρθε στην Δράμα, το πρωί γυμνάστηκε μόνος στην Νικήσιανη και το απόγευμα παρακολούθησε το παιχνίδι. Από το Σάββατο και μετά ακολουθεί το πρόγραμμα που του έδωσε ο Παντζιαράς  προκειμένου να καλύψει μέρος από την χαμένη προετοιμασία.

Γίνονται  προσπάθειες να εξασφαλιστεί μια απόσπαση κάπου κοντύτερα ώστε να μπορεί να συμμετέχει στα δρώμενα της ομάδας. Πρόκειται για ένα παίκτη από τον οποίο η Δόξα περιμένει αρκετά στην φετινή προσπάθεια.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                Η Διοικούσα Επιτροπή του Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ευχαριστεί θερμά τους φιλάθλους που παρακολούθησαν το φιλικό παιχνίδι με την ΠΑΕ Πανθρακικός. Περισσότεροι από 500-600 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο , αριθμός αξιοσημείωτος τόσο για την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα όσο και για τις αντίξοες καιρικές συνθήκες με τις πολύ ψηλές θερμοκρασίες που απέτρεψαν πολλούς να έρθουν στο γήπεδο.  Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύνδεσμο Διαιτητών Νομού Δράμας για τον δωρεάν ορισμό των διαιτητών του χθεσινού αγώνα, όπως και το διαιτητικό τρίο για την εξαίρετη χθεσινή του παρουσία. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά και την ΠΑΕ Πανθρακικός για την διεξαγωγή του αγώνα και ελπίζουμε σε περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο ομάδων.