Σημασία τώρα έχουν τα συμπεράσματα και μετά το αποτέλεσμα

2015-08-20 15:46

Σημασία τώρα έχουν τα συμπεράσματα και μετά το αποτέλεσμα

Έλλειψε η νίκη σε μια εμφάνιση με επιθετικό μονόλογο

Σε τελική ανάλυση το μόνο που έλειπε από την σημερινή εμφάνιση της Δόξας στην φιλική αναμέτρηση με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ήταν το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Η δραμινή ομάδα παίζοντας το πρώτο παιχνίδι της με αντίπαλο της ίδιας κατηγορίας και λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της αναμέτρησης, μπορεί να επιβαρυνθεί μόνο με την αναποτελεσματικότητα της στην τελική προσπάθεια.

Μετά από ένα τρίωρο κοπιαστικό ταξίδι, οι παίκτες της είχαν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την πολύ μεγάλη θερμοκρασία, πέρα φυσικά από την αδικαιολόγητα ανάποδη διαιτησία.

Το νωθρό ξεκίνημα έφερε τον αιφνιδιασμό από τον αντίπαλο που έδειξε τα ...δόντια  του από το πρώτο λεπτό. Το γκολ και το ξάφνιασμα είχαν διάρκεια μέχρι το πέρασμα του πρώτου δεκάλεπτου. Από εκεί και πέρα η Δόξα έδειξε ότι είναι σε θέση να αντιδράσει μέσα στην αντίπαλη έδρα και στην ψυχρολουσία ενός γκολ μόλις στο τέταρτο λεπτό.

Σε όλη την διάρκεια του υπόλοιπου πρώτου ημιχρόνου έχασε κάθε είδους ευκαιρία (εκτός από πέναλτι) για να γυρίσει ανάποδα το αποτέλεσμα. Τελικά πήγε στα αποδυτήρια μόνο με την ισοφάριση και με έναν δικό της άκαρπο επιθετικό μονόλογο.

Το μοτίβο αυτό είχε συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο. Βέβαια οι πολλές αλλαγές που έγιναν από τους δύο προπονητές αλλοίωσαν την εικόνα του παιχνιδιού. Οι ευκαιρίες της Δόξας λιγόστεψαν μαζί με την ποιότητα του ρυθμού στο παιχνίδι. Ωστόσο και πάλι ήταν ένας μονόλογος των φιλοξενούμενων που δεν απειλήθηκαν καθόλου, αλλά επίσης δεν σκόραραν.

Η ουσία είναι ότι το μοντάρισμα της ομάδας συνεχίζεται και είναι σε καλό δρόμο. Παιχνίδι με το παιχνίδι ο Παντζιαράς βγάζει τα δικά του συμπεράσματα για τον βασικό κορμό της ομάδας και για τις δυνατότητες των επιλογών που θα έχει στον πάγκο.

Βέβαια ακόμη και τώρα τα συμπεράσματα δεν μπορούν να είναι ασφαλή. Υπάρχει σίγουρα μια πρώτη εικόνα για το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας, όμως υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι το τελικό στήσιμο της αρχικής ενδεκάδας στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Εκεί όπου θα μπορεί ο καθένας να βγάζει συμπεράσματα σε μια διαφορετική και σίγουρα πιο ασφαλή βάση.

Μέχρι τότε μεσολαβούν άλλα δύο φιλικά, αυτό το βράδυ της Κυριακής με τον ενισχυμένο Πανσερραϊκό της φούτμπολ λίγκα και το τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς του ίδιου ομίλου. Και φυσικά μια σειρά προπονητικών μονάδων όπου η δουλειά θα συνεχιστεί από τον Ανδρέα Παντζιαρά ο οποίος γνωρίζει περισσότερα από τον καθένα για το δικό του κομμάτι στο οποίο επάνω θα κριθεί, φυσικά όχι τώρα, αλλά όταν έρθει η ώρα.

Αίτημα για φιλικό με τον ΠΑΟΚ

Μετά την σημερινή αναβολή της κλήρωσης του πρωταθλήματος που όπως όλα δείχνουν πάει ολοταχώς για τις 20 του Σεπτέμβρη(αντί για τις 6) και ...βλέπουμε, οι διοικούντες της Δόξας και ο Παντζιαράς αναμένεται να βάλουν στο πρόγραμμα περισσότερα φιλικά. Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής αλλά και σαν μια τονωτική ένεση στο ταμείο της ομάδας, διαβιβάστηκε σήμερα αίτημα προς τους διοικούντες του ΠΑΟΚ για ένα βραδινό φιλικό στην Δράμα και σε ημερομηνία που θα μπορούσε να βολεύει την ομάδα του «δικεφάλου». 

Δηλώσεις Παντζιαρά: «Ο χρόνος κυλάει υπέρ της ομάδας»

Οι δηλώσεις που έκανε για το σημερινό παιχνίδι ο Ανδρέας Παντζιαράς έδωσε το δικό του στίγμα: «Πρέπει ν' αρχίσουμε να αποκτούμε περισσότερη συνοχή τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Είμαστε σε καλό δρόμο  αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Σιγά-σιγά θα δώσουμε περισσότερο χρόνο σε αυτούς που θα πείσουν ότι δικαιούνται θέση στην αρχική ενδεκάδα. Ο χρόνος κυλάει υπέρ της ομάδας. Πιστεύω ότι όταν επιστρέψουν και αυτοί που σήμερα απουσίαζαν θα έχουμε ακόμη περισσότερες επιλογές και θα γίνουμε σαφώς πιο δυνατοί».

Ευχάριστα τα νέα από Χαριτωνίδη και Σιάμπο

Ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα της μαγνητικής που έκανε την Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη ο Λάζαρος Χαριτωνίδης. Το πρόβλημα στην ωμοπλάτη δεν είναι τόσο σοβαρό όσο αρχικά εκτιμήθηκε. Ο έμπειρος αμυντικός θα κρατήσει τον νάρθηκα μέχρι το τέλος της εβδομάδας και από την Δευτέρα θα ξεκινήσει τρέξιμο προκειμένου να κρατήσει την φυσική κατάσταση του σε καλό επίπεδο και μετά από δέκα έως δεκαπέντε μέρες θα είναι στην διάθεση του προπονητή του.

Ακόμη πιο καλά είναι τα νέα για την περίπτωση του Νίκου Σιάμπου που σήμερα έκανε αρθροσκόπηση στο γόνατο του. Το πόρισμα ήταν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον χόνδρο όπως φάνηκε στην αρχή αλλά κάποιο πρόβλημα στον μηνίσκο που αντιμετωπίστηκε με την σημερινή επέμβαση. Έτσι ο νεαρός αμυντικός που έδειξε ιδιαίτερη θέληση να ξεπεράσει κάθε πρόβλημα και να είναι έτοιμος αγωνιστικά θα συγκαταλέγεται άμεσα στο δυναμικό της αμυντικής διάταξης των «μαυραετών».