Ξεκινάει το τελικό μοντάρισμα της ομάδας

2015-08-16 23:32

Ξεκινάει το τελικό μοντάρισμα της ομάδας

Τα φιλικά έδειξαν δυνατότητες και αδυναμίες

 Στο τρίτο στάδιο της προετοιμασίας τους μπαίνουν πλέον οι «μαυραετοί»  από αύριο Δευτέρα καθώς με το φιλικό με την Πετρούσα ολοκληρώθηκε το λεγόμενο «βασικό» κομμάτι.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα από τα φιλικά αφορούν κατά κύριο λόγο τον προπονητή αφού μέσα από αυτά θα πρέπει να εντοπίσει τις όποιες αδυναμίες υπάρχουν και παράλληλα ελέγχει την αγωνιστική κατάσταση του κάθε παίκτη.

Πάντως σε κάθε περίπτωση τα πρώτα συμπεράσματα είναι θετικά αφού η εικόνα της ομάδας έτσι όπως παρουσιάστηκε μέσα από φιλικά με υψηλό δείκτη δυσκολίας, είναι άκρως ικανοποιητική.

Ο Παντζιαράς επέλεξε ένα συνδυασμό δύσκολων και πιο φορμαρισμένων αντιπάλων ανώτερης κατηγορίας, μαζί με ομάδες του τοπικού της Δράμας που είναι εξίσου δύσκολοι αντίπαλοι αφού πάντα θέλουν να δείξουν την δική τους αξία, προκειμένου να παρακολουθεί την δουλειά που γίνεται με τον τρόπο που αυτός θέλει.

 Το ξεκίνημα με τον Πανθρακικό της σούπερ λίγκα ήταν η πρώτη βουτιά στα βαθιά. Ακολούθησε η πρωταθλήτρια της ΕΠΣΔ, Προσοτσάνη, που είναι πιο κοντά στην κατηγορία με το 5-2 όπου οι «μικροί» πήγαν αρκετά καλά. Η δοκιμασία με τον Ηρακλή ήταν ένα άλλο καλό τεστάρισμα όπου άρχισε να ξεχωρίζει το επόμενο αρχικό σχήμα της ομάδας το οποίο στην συνέχεια επιβεβαιώθηκε στο διάστημα 15’ -60’ της αναμέτρησης με τον Αχαρναϊκό. Εκεί η Δόξα έδειξε ένα αξιόμαχο πρόσωπο σε αντίθεση με το ξεκίνημα του συγκεκριμένου αγώνα, όπου απογοήτευσε η εφαρμογή ενός αρκετά δύσκολου συστήματος (3-5-2) καθώς και το τελείωμα του με την εξίσου απογοητευτική παρουσία αυτών που αγωνίστηκαν. Τέλος, στη δεύτερη εξέταση των μικρών –ηλικιακά- κόντρα στην Πετρούσα, ο έμπειρος Γαϊδαρτζής ήταν αυτός που έδωσε διαστάσεις στο σκοράρισμα φτάνοντας το αποτέλεσμα στο 7-0.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στα μέχρι τώρα παιχνίδια η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία. Η φυσική κατάσταση των παικτών παρουσιάστηκε σε καλά επίπεδα και δεν υπήρξαν μυϊκοί τραυματισμοί. Δυστυχώς η ατυχία χτύπησε την πόρτα κάποιων παικτών με πιο σοβαρή περίπτωση αυτή του Χαριτωνίδη ενώ ακολουθεί αυτή του Γκαϊδατζή που στο παιχνίδι με την Πετρούσα μπήκε στο 46’ και είκοσι λεπτά μετά αναγκάστηκε να αποχωρήσει τραυματισμένος και να δώσει την θέση του στον Κουμπρόγλου. Η διάγνωση που έγινε αναφέρει πυχεοκαρπική κάκωση, η οποία επιβάλλει για δέκα μέρες το χέρι του νεαρού παίκτη να είναι σε νάρθηκα και στην συνέχεια σταδιακή επανένταξη στο πρόγραμμα των προπονήσεων.

Το μοντάρισμα

Η προσθήκη ενός επιτελικού παίκτη είναι η τελευταία πινελιά στα πλάνα του Ανδρέα Παντζιαρά. Ο τεχνικός της Δόξας θα ξεκινήσει από αύριο το τελικό μοντάρισμα της ομάδας και μια πρώτη γεύση των αποτελεσμάτων της δουλειάς θα φανεί στο φιλικό με τον Πανσερραϊκό. Πάντως λίγο ως πολύ υπάρχει ένα ικανοποιητικό δείγμα των δυνατοτήτων των περισσοτέρων παικτών που δίνει το δικαίωμα στον προπονητή να φτιάχνει τα πρώτα του πλάνα.

Επτάσφαιρο !!!

Και επειδή πέρασαν οι μέρες χωρίς κάποιο άλλο μέσο να αναφερθεί στα στοιχεία του παιχνιδιού της Δόξας με την Πετρούσα σας τα παραθέτουμε όπως κάνουμε σε ΚΑΘΕ αγώνα. Δυστυχώς οι λάτρεις του copy –pasteκαι της μικρής αλλαγής κάποιων λέξεων των κειμένων μας και της παρουσίασης τους σαν δικά τους, δεν είχαν αυτή τη φορά υλικό. Η τακτική αυτή είναι πάγια εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν θα μας απασχολούσε αν έστω και κατά διαστήματα, όλοι αυτοί οι «ρεπόρτερ του καναπέως»  έμπαιναν στον κόπο έστω και μιας αναφοράς της «πηγής» τους. Δυστυχώς αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι κοροϊδεύουν τον ίδιο τους  τον εαυτό και όχι τον κόσμο…

Παρεμπιπτόντως, για ορισμένους, στο προηγούμενο φιλικό της Δόξας, στον πάγκο του Αχαρναϊκού δεν υπήρξε ποτέ παίκτης με το όνομα «Καρούμπαλος» !!!

Από εκεί και πέρα, καταιγιστική ήταν η Δόξα στο τρίτο κατά σειρά φιλικό της περασμένης εβδομάδας, κερδίζοντας στην Πετρούσα την τοπική ομάδα με 7-0 ! Οι παίκτες της Δόξας διασκέδασαν τις εντυπώσεις από την ήττα με τον Αχαρναϊκό χτυπώντας με επτάσφαιρο την συμπαθέστατη συνονόματη από την Πετρούσα που ωστόσο έχει χάσει αρκετούς από τους έμπειρους παίκτες της περσινής ομάδας.

«Ποιότητα και κούραση»

Ο  τεχνικός της Πετρούσας Χρήστος Τσιακίρης μιλώντας στην Sportdrama.grμετά το παιχνίδι και απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τους λόγους που διαμόρφωσαν αυτό το βαρύ σκορ για την ομάδα του είπε:  « Δύο είναι οι βασικοί λόγοι. Πρώτα η διαφορά στην ποιότητα των παικτών των δύο ομάδων και μετά η κούραση των δικών μου παικτών καθώς βρίσκονται πολύ πιο πίσω από την Δόξα στην προετοιμασία. Μοιραία οι παίκτες του αντιπάλου ήταν πάντα πρώτοι στην μπάλα και αυτό τους έδινε ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα».

Στο σκοράρισμα, το εύρος του τελικού αποτελέσματος διαμορφώθηκε από τον Γαϊδαρτζή που πέτυχε τα τέσσερα από τα επτά τέρματα. Τον χορό των γκολ άνοιξε στο 12’ με σέντρα από τη δεξιά μεριά, κίνηση του Δούμπλατζη μπροστά από τον αμυντικό και ωραίο πλασέ στην κίνηση, έγινε το 0-1. Στο 18΄ το 0-2  με σουτ από τα 20 μέτρα του Περσίδη ενώ στο 30΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Γαϊδαρτζής έκανε το πρώτο γκολ και το 0-3. Δεύτερο τέρμα του Περσίδη στο 40’ διαμόρφωσε το 0-4  με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο είχε το Γαϊδαρτζή με άλλα δύο γκολ στο 55’ και στο 63’ να φτάνει το σκορ στο 0-6  και να ολοκληρώνει την ατομική του επιτυχία στο 85΄ κάνοντας το τελικό 0-7 με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Ρεβυθόπουλου.

Οι συνθέσεις:

ΠΕΤΡΟΥΣΑ (Τσιακίρης) Παπαγεωργίου Δ.(46΄Βέργος Χ.), Γιαννίκης Α.(70΄Δικμάνης Γ.), Κότιος Δ., Τσάντας Σ., Ξενίδης Λ., Μιχαλάκης Χ.(63΄Μαδεμλής Ν.), Παπαδόπουλος Π.(80΄Γάϊδας Δ.), Σαμπατζής Κ.(46΄ Ασλανίδης Μ.), Κύρτσης Γ.(60΄Κωνσταντινίδης Π.), Γεωργιάδης Γ.(85΄Μάττας Ν.), Κωνσταντινίδης Μ.(70΄Παπαδόπουλος Δ.)

ΔΟΞΑ (Παντζιαράς): Παγκάκης Λάσπατζης (45’ Κελεσίδης) Πετρόπουλος Βραμέντζαλης Τσιάρας Τουνγκελίδης Κανετίδης (46’ Ρεβυθόπουλος) Περσίδης (46’ Κυσίδης) Μπάμπουρας Δούμπλατζης (46’ Γκαϊδατζής 65’ Κουμπρόγλου) Γαϊδαρτζής.

Ακολουθεί το φωτορεπορτάζ του παιχνιδιού γιατί όπως είναι γνωστό η Sportdrama.gr είναι πάντα σε κάθε παιχνίδι της Δόξας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

Fasi 2Fasi 3Fasi 4Fasi 5Fasi 6Fasi 8Fasi 9 

 Fasi 10BFasi 1Α 1Α2A3BΒ2Foult 1Fault 2Fault 3Cosmos 1Cosmos 2Cosmos 3