Ξεκίνημα με στόχο τον πρωταθλητισμό ακόμη και από θέση αουτσάιντερ

2015-09-24 22:12
Παίκτες και κόσμος ενωμένοι στην προσπάθεια να ξεφύγει η ομάδα από την Γ΄εθνική

Στην τελική ευθεία έχουν μπει όλα μέσα στο στρατόπεδο των «μαυραετών», ενόψει της Κυριακάτικης έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Δόξα παίρνει μέρος στο κοπιαστικό πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει στο όνομα και την ιστορία της δραμινής ομάδας.

Η διοικητική ανεπάρκεια κάποιων πρώην διοικούντων της, που είχαν την ατυχή έμπνευση να πάρουν στα χέρια τους τα ηνία της ομάδας, οδήγησε, στην χωρίς σοβαρό λόγο, κατρακύλα του συλλόγου, στα γήπεδα των πόλεων και των κωμοπόλεων της τρίτης κατηγορίας. Από τον δρόμο αυτό καλούνται οι παίκτες που απαρτίζουν σήμερα το έμψυχο δυναμικό της, να την βγάλουν και να την πάνε στην επόμενη -ανώτερη- κατηγορία.

Ο στόχος αυτός έχει μπει από πολύ νωρίς, σχεδόν με το τέλος του προηγούμενου πρωταθλήματος και είχε οριοθετηθεί ανεξάρτητα από την παρουσία ή όχι του Άρη στην κατηγορία.

Δυστυχώς η προσπάθεια των «κίτρινων» να πάνε άμεσα στην δεύτεροι κατηγορία δεν ευόδωσε με αποτέλεσμα να αποτελούν σήμερα ένα τεράστιο εμπόδιο στην προσπάθεια των δραμινών για την άνοδο.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα στην κούρσα της ανόδου ο Άρης είναι το μεγάλο φαβορί και η Δόξα με την Καβάλα τα δυνατά αουτσάιντερ.

Αυτό είναι το δεδομένο, από την οπτική γωνία της σύγκρισης στο κομμάτι του  οικονομικού των ομάδων, στον πρώτο όμιλο. Στον Άρη η έλευση Καρυπίδη έχει φέρει μαζί της μια σειρά πολύ ακριβών κινήσεων ενίσχυσης του υλικού της ομάδας, όπου για παράδειγμα, μόνο τα συμβόλαια τριών παικτών, αποτελούν τον προϋπολογισμό της Δόξας για όλο το πρωτάθλημα. Επίσης μόνο η προκαταβολή που δόθηκε σε κάποιους εξ αυτών αντιστοιχεί με την μηνιαία δαπάνη για μισθούς της δραμινής ομάδας.

Υπό αυτές τις συνθήκες τα πράγματα μόνο ευχάριστα δεν μπορούν να είναι για την Δόξα και τον κόσμο της που θέλει να χαρεί την άνοδο.

Ωστόσο από την άλλη πλευρά και σε κόντρα της ευνοϊκότατης κλήρωσης που έτυχε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Δόξα κανείς δεν εξετάζει την εκδοχή της αποχώρησης από την μάχη της ανόδου. Το αντίθετο μάλιστα είναι αυτό που χαρακτηρίζει την εικόνα που επικρατεί στις τάξεις του συλλόγου. Η δυναμική των αντιπάλων αποτελεί ένα σημαντικότατο κίνητρο για επιμονή στον στόχο. Η περσινή προσπάθεια ξεκίνησε αργά και με τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Είχε όμως πολύ θετική κατάληξη γιατί αποτελούσε μια συλλογική προσπάθεια που δυναμώθηκε από την παρουσία του κόσμου ο οποίος για άλλη μια φορά στήριξε στα δύσκολα την ομάδα.

Συνεπώς ο στόχος της ανόδου παραμένει αναλλοίωτος για την Δόξα. Οι παίκτες της και ο Ανδρέας Παντζιαράς καλούνται να διεκδικούν την νίκη σε κάθε παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας ξεχωριστά τις ιδιαιτερότητες του καθενός από αυτά. Και στο τέλος του πρωταθλήματος θα έρθει ο απολογισμός.

Στα επί μέρους δεδομένα του φετινού πρωταθλήματος κυριαρχεί η μάχη για την παραμονή που θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους αφού οι μισές από τις ομάδες που θα συμμετέχουν θα υποβιβαστούν!

Συνεπώς κανείς από τους μνηστήρες της ανόδου δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα εύκολο πέρασμα από όλες τις έδρες και ειδικά από αυτές όπου οι γηπεδούχοι θα θέλουν έντονα να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία και σε ένα τέτοιο δύσκολο ανταγωνισμό κάθε βαθμός είναι πολύτιμος και κάθε χαμένος μπορεί στο τέλος να αποβεί μοιραίος...

Οι παγίδες της πρεμιέρας

Είναι πολύ συνηθισμένες οι εκπλήξεις στο πρόγραμμα μιας πρεμιέρας πρωταθλήματος και αυτό γιατί κάποιες από τις ομάδες δεν μπαίνουν απόλυτα προετοιμασμένες. Αυτό το γνωρίζουν καλά στην Δόξα που η τύχη στην κλήρωση τους φέρνει αντιμέτωπους με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων στην Θεσσαλονίκη.

Yfantidis

Ένας πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος που από την χρονιά που ανέβηκε στην κατηγορία έχει κάνει αξιόλογες πορείες. Ισχυρό ατού για τον αντίπαλο της πρεμιέρας η παρουσία στον πάγκο του Λεωνίδα Υφαντίδη, ενός από τους πλέον έμπειρους τεχνικούς της κατηγορίας που ξέρει και μπορεί να παίρνει αποτελέσματα.

Το έργο των παικτών του Ανδρέα Παντζιαρά απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και συγκέντρωση απέναντι στον αντίπαλο, εάν πραγματικά θέλουν να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από την αντίπαλη έδρα. Οι δύο προπονητές έχουν προσωπική  εικόνα για την δυναμική του αντιπάλου τους καθώς παρακολούθησαν αμφότεροι το τελευταίο του φιλικό. Ο Παντζιαράς το παιχνίδι του Ηρακλή με τον Πανσερραϊκό και ο Υφαντίδης το φιλικό της Δόξας με την ΠΑΕ Σέρρες.

Πέντε απουσίες

Πέντε  απουσίες θα έχει στο πλάνο του ο τεχνικός της Δόξας. Ο Βραμέντζαλης που σήμερα κάνει μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πόδι, ο Σιάμπος που δεν είναι έτοιμος μετά την αρθροσκόπηση που έκανε και ο Περσίδης που τραυματίστηκε στο τελευταίο φιλικό μαζί με τους δύο στρατευμένους Παπαζούδη και Μουτεσίδη αποτελούν την πεντάδα που θα είναι εκτός αποστολής από τον αγώνα της πρεμιέρας.

Προπονήσεις στο βοηθητικό

Στο μεταξύ, όπως είναι φυσικό έχει τροποποιηθεί το πρόγραμμα των προπονήσεων της ομάδας ενόψει πρεμιέρας. Με τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου να παραμένει κλειστός λόγω της επανασποράς που έγινε την περασμένη Δευτέρα, οι παίκτες προπονούνται κάθε πρωί στο χώρο του βοηθητικού. Μοναδική εξαίρεση θα είναι η προπόνηση της Πέμπτης που θα γίνει στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Δράμας στον Νικοτσάρα και θα είναι απογευματινή, την ώρα του κυριακάτικου αγώνα (4.30μμ). Χθες και σήμερα ο Παντζιαράς δούλεψε την ομάδα με ασκήσεις ταχύτητας, αυτοματισμούς και τακτική προσαρμοσμένη στον αντίπαλο.

Ικανοποίηση από τα διαρκείας και τις διαφημίσεις

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας, μέσα στο δημοτικό στάδιο των Αμπελοκήπων αναμένεται να δώσουν το παρών τους αρκετοί δραμινοί. Ωστόσο και στο επόμενο παιχνίδι, το πρώτο εντός έδρας με το Αγιονέρι, αναμένεται η στήριξη του κόσμου να είναι έντονη. Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική χωρίς βέβαια να υπάρχει ακόμη συγκεκριμένος αριθμός για τις κάρτες που έχουν πουληθεί. Η εικόνα της πώλησης των διαρκείας θα είναι σαφέστερη μετά την καταμέτρηση που θα γίνει στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι. Πάντως το ίδιο ισχύει και για τις διαφημιστικές πινακίδες του γηπέδου. Η ανταπόκριση των δραμινών σε εποχές οικονομικής κρίσης, έχουν αφήσει ικανοποιημένους τους διοικούντες του συλλόγου.

Voyleytes

Νέο πρόσωπο η Χαρά Κεφαλίδου

Την θέση του Κυριάκου Χαρακίδη στην τριάδα εκπροσώπησης του νομού στα βουλευτικά έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου πήρε η Χαρά Κεφαλίδου. Από τα 3Κ (Καραγιαννίδης Κεφαλίδου Κυριαζίδης) θέλουμε να πιστεύουμε ότι τόσο ο δραμινός αθλητισμός όσο και οι υπόλοιποι τομείς του νομού, θα βρουν τρεις συνοδοιπόρους στα προβλήματα τους και στην προσπάθεια σε κάθε περίπτωση να βρίσκονται λύσεις. Πάντως για την Χαρά Κεφαλίδου θα πρέπει να κάνουμε μια ιδιαίτερη μνεία, σε ότι αφορά την προσπάθεια της και την συνεισφορά της, στο μέτρο του δυνατού, στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου, δίπλα στην προσπάθεια που είχε κάνει τότε ο Χρήστος Αηδόνης.